Oldal kiválasztása

Tavaly ilyenkor már dolgozott bennem a sok szűretlen tartalom, a hírek kavalkádja, amely decemberre eljuttatott az összeroppanásig. Most elébe megyek, hogy ne történhessen meg újra.

Szerencsére mostanra tudom, hogy ebben az unalmas világban csak annak van hírértéke, amit annak szánnak, és ami szenzációhajhász. Tehát nem az a hírérték, hogy sütött a nap három hónapon keresztül eső nélkül, hanem, hogy egy napi kiadós eső várható – természetesen a kiadós nem áztatja át a földfelszín egyetlen centiméterét sem. Nem az a hírérték, hogy az amerikaiak gyászosan elfuserált kivonulása óta majdnem száz forintot drágult az üzemanyag, hanem, hogy ennek nem fog örülni, ismét 5 forintot drágult a benzin. Mi az az öt forint! A csapból is lejárató kampány folyik, mintha csak úgy lehetne előrébb jutni a választásokon, ha a másikat bemocskolják – hozzáteszem mivel minden oldal mocskos, nem nehéz.

Jönnek a világvége hírek: aszteroida fog becsapódni, kitör a nagy háború. Persze mindkettőnek van esélye, de hol tudunk beleszólni. Eddig is akkor tört ki háború, amikor a nagyhatalmak elindították. Mondjuk a jövő évtől kicsit félek ilyen téren, mert 2022=2+2+2=6, és nekem a hatos szám nem a kedvencem. Édesapám 2004-ben halt meg, ami szintén hatos volt. De fel lehet készülni, érdemes aggódni? Egy ilyen esemény túlélése az alkalmazkodáson és a szerencsén múlik, nem azon, hogy felhalmozunk bizonyos élelmiszereket, hogy egy hétig ne kelljen kimennünk sem.

Az oltást még nem is emlegettem, talán, mert az érdekel a legkevésbé. Aki akar menjen és kapja meg, aki nem, az maradjon ki belőle. Engem oltottak kétszer, ugyanúgy elkapom a takonykórt, mint eddig minden évben, édesmindegy.

Aki eddig még nem találta meg a kikapcsoló gombot a hírek felé, mindenképpen kezdjen el ezen munkálkodni, mert az év vége felé fel fognak pörögni. Legyünk olyanok, mint a kínai kisemberek: attól, hogy övék a világ legerősebb gazdasága, ő mit sem sejt. Megveszi a zöldségecskéit, a rizst, hétvégén egy kicsi húst is metél az ételbe, és elvan. Azt hiszem a legjobb dolog megszűrni a dolgokat, hiszen csak fölösleges idegességet okoz. Én is ezt teszem, szerencsére a tavaly óta szedett “lesz@rom tabletták” már sokminden iránt immunissá tettek. Ez az egészségügy, meg a gyógyszeripar ritka, de hatásos szere, mármint a teszek rá pirula.